Om man har bestämt sig för att prova på betting online så kommer man att behöva fatta en del beslut. Ett av de första stegen för att gå vidare och testa betting på nätet är att man ska välja en bettingsajt eller gamblingsajt att spela på. Det finns en hel del att välja bland, så det är egentligen inga problem att hitta en hel del sajter. Det svåra är egentligen att veta vilken av alla dessa sajter som man ska bli medlem på och börja spela hos. Utbudet av gamblingsajter på nätet är enormt stort, så man ska inte förvänta sig att man ska kunna testa allihopa. Däremot kan man ta en snabb titt på ett antal gamblingsajter och jämföra dem utifrån olika faktorer. Dit hör exempelvis:

Språk och användarvänlighet
En del spelare vill gärna ha en gamblingsajt som är helt på svenska. Det kan vara skönt framförallt för dem som inte är så hemma på engelska och som kanske därför känner sig extra trygg på en sajt som är helt och hållet på svenska. Fördelen med en svensk gamblingsajt är att man kan spela i svenska kronor, kontakta supporten på svenska och dessutom brukar all text på hemsidan finnas tillgänglig på svenska inklusive spelregler och information kring bonus och omsättningskrav. Är man nybörjare på betting och gambling kan det också kännas viktigt med en sajt som är användarvänlig, där det är lätt att hitta olika funktioner och navigera bland spel och odds, där det är enkelt att sätta in och ta ut pengar och smidigt att kunna kontakta kundtjänsten vid behov. Att gamblingsajten bör vara trygg och säker att spela på är också en självklarhet för många spelare och därför är det viktigt att kolla upp att sajten har spellicens och använder sig av krypterade transaktioner.

Spelutbud och odds
Man befinner sig vanligtvis på en gamblingsajt för att kunna spela. Därför är förstås spelutbudet A och O. Utbudet av spel kan skilja sig avsevärt mellan olika gamblingsajter, så här kan det löna sig att jämföra flera sajter. En del gamblingsajter har också ett stort utbud av andra spel än bara betting, som casino, poker, bingo, skraplotter och liknande, vilket kan vara kul som variation. Det kan också vara intressant att jämföra hur odds och bonus ligger till jämfört med andra sajter på nätet.