Spelmarknaden utvecklas hela tiden och en av de nyaste sakerna är sport arbitrage, vilket är ett nytt sätt att spela på där kan man vinna massor av pengar ifall man har koll och är duktig när det gäller sport.

Det är en fördel att vara lite sportintresserad när man tippar på sportsbetting, inte minst för att man kan dra nytta av statistik och nyheter på ett annat sätt. Om man vet hur det gått för de olika fotbollslagen senast de mötte varandra, vilka spelare som är skadade, hur hästarna placerat sig i de senaste loppen eller vilken form en viss häst är i, så kan man använda sig av den informationen när man satsar. När det gäller sports betting är detta ännu viktigare eftersom det faktiskt baseras på att man har speciella kunskaper om en viss sport.

Sports arbitrage bygger på att olika spelbolag sätter olika odds på en och samma match, vilket förstås händer ofta eftersom det finns så många spelsajter på nätet och så många olika spelobjekt att satsa på. Om avvikelsen mellan olika spelbolag är väldigt stor så kan man tjäna pengar på detta genom följande metod.

Om man har en specifik match mellan Lag 1 och Lag 2 så finns det två olika utfall ? antingen vinner Lag 1 eller så vinner Lag 2. Två olika bookmakers kan satsa helt skilda odds för denna match, se exempel:

  Bookmaker 1 Bookmaker 2
Lag 1 1,29 1,42
Lag 2 3,65 2,96


Om man satsar 72 på Lag 1 hos Bookmaker 2 och 28 på Lag 2 hos Bookmaker A så har man totalt satsat 100 kronor. Men nu till det finurliga! Om Lag 1 vinner så får du 72*1,42 = 102,20. Om däremot Lag 2 vinner så får du 28*3,65 = 102,20. Det innebär att om man spelar på detta sätt så har man garanterat en säker vinst på 2,20 ? oavsett vilket utfall det blir i matchen!

För att kunna hålla på med Sports Arbitrage så krävs det att man lägger ner en del tid på att hitta marknadens bästa odds för varje match man vill spela på. Det spelar ingen roll ifall det är fler möjliga utfallet för spelet än bara två.