När man spelar på betting och odds online så kommer man förr eller senare att stöta på någon av alla dessa sajter och bloggar som ger odds tips och spelförslag till sina läsare. De kan vara intressanta att titta på, men faktum är att det sällan är särskilt lönsamt att spela utifrån dessa tips i längden. En spelare som är duktig och ofta vinner stora pengar ? varför skulle han eller hon redovisa sina spel i förväg på nätet? Om många andra spelare väljer att följa proffsspelarens råd så kommer ju oddsen att gå ner och det vill man ju inte. Därför bör man ta tipsen med en nypa salt. Dessutom vet man ingenting om vilka kunskaper de egentligen sitter på eller vilka resultat deras tips verkligen har gett. Det bästa tipset är nog därför att spela utifrån sitt eget huvud och inte efter självutnämnda experter som man inte vet något om. Men! Det finns andra smarta odds tips som man kan dra nytta på istället.


  • Undvik Svenska Spel. Visst är det ett tryggt och säkert och svenskt spelbolag ? men, deras Oddset har ett spelavdrag på 20 procent, medan spelavdraget hos bettingsajterna på nätet ligger på omkring 6 procent. Det blir en stor skillnad i odds och resultat.

  • Jämför alltid odds. Skaffa spelkonton hos flera olika bookmakers på nätet och se till att jämföra oddsen inför varje gång du tänker spela.

  • Utnyttja odds bonusar. När du är spelsugen och tänker spela på odds och betting online, kolla då först upp ifall det kommit några nya odds bonusar eller erbjudanden som du kan dra nytta av.

  • För att tjäna extra mycket pengar inom odds och betting så bör du definitivt ta en närmare titt på odds trading och sports arbitrage. Där finns de stora pengarna att tjäna för de som verkligen gillar sport och är beredd att lägga ner tid och energi för att spela utifrån dessa principer.

  • Välj en odds börs istället för att spela hos en traditionell bookmaker. Skillnaden i odds kan vara enorm, vilket förstås gynnar dig. Hos en odds börs spelar du mot andra spelare som antingen satsar för eller emot.