Det finns idag ett flertal spel på marknaden där man  spelar med pengar som folk inte ser som gamblingspel. Nedan kan du läsa mer om två av dessa

Bingo
Idag är bingo ett spel som du då och då kan stöta på om du besöker ett kasino. Från början var bingo ett spel som man fick besöka en speciell bingohall för att kunna spela. Utöver detta har man kunnat spela bingo via det välkända tv-programmet Bingolotto som under flera år visats på tv. De flesta bingospelarna väljer idag att spela bingo online och utbudet av sajter är väldigt stort.
Spelet går ut på att man på sin numrerade bricka ska försöka få en full rad först av alla som är med att spela. Vilka siffror man får markera på sin bricka bestäms av den slumpdragning av nummer som görs av den som leder spelet. När man lyckas få en full rad så ska man ropa "bingo" för att signalera att man har vunnit. Ibland fortsätter då spelet med att man ska försöka få två rader och till slut full bricka markerad.

Lotto
Varje vecka så deltar tusentals svenskar i de stora dragningarna på Lotto. Spelet finns att spela i mindre varianter hos flera olika spelbolag, men det är Lotto hos Svenska Spel som är det mest kända. Här gäller det för dig som spelar att lämna in en rad med de sju nummer mellan 1 och 35 som du tror kommer att dras fram under den kommande dragningen. Lyckas du pricka in minst fyra rätt så har du vunnit. Om du blir ensam med sju rätt så är chansen mycket stor att du lyckas bli miljonär! Om du spelar på Lotto så kan du även kombinera det med Joker. Du lämnar då tillsammans med din lottorad in en Jokerrad som består av sju siffror. Lyckas du pricka in alla rätt på Lotto samt minst två rätt på Joker så har du tagit hem den stora vinsten - Drömvinsten som alltid är på minst 75 miljoner kronor!